het prille begin

Uit “Laatste editie (?) Nieuws van Kamer 5310” 13 maart 2015

Dit is misschien de laatste berichtgeving van mijn verblijf in het ziekenhuis. Ik verlaat zeer waarschijnlijk mijn huidige verblijfplaats maandagnamiddag.

Nogmaals bedankt voor alle blijken van medeleven en empathie, via welke weg dan ook. Wie niet in het ziekenhuis geraakt is, moet zich helemaal niet schuldig voelen. Ik was ook zeer blij met de hartelijke gesprekken via telefoon/gsm. Mijn contactenlijst is explosief toegenomen.

Er komen nog meer dan voldoende kansen om elkaar te ontmoeten in de toekomst. In crisissituaties als de deze besef je het belang van echt goede relaties en ik heb die vooral gevonden in familiekring en bij de collega’s. Ik ben van plan niet te wachten tot een volgende crisissituatie om deze relaties te koesteren.

 Uit “Nieuws uit Pamel” 20 maart 2015

Een bericht uit het verre Pajottenland (voor Johan: aan de grens met de Dendervallei 😉 ).

Ik ben nu al drie volle dagen weg uit het ziekenhuis en ik ben die drie dagen zonder blokkering doorgekomen. Soms heb ik wel moeilijke momenten maar ik heb ze tot nu toe kunnen overwinnen door niet te gaan liggen.

Aangezien mijn jongste broer, bij wie ik verblijf, deze week een aantal afspraken had in verband met het vrijwilligerswerk dat hij doet, zit ik deze week wel vaker alleen. In geval van nood kan ik wel rekenen op twee zeer zorgzame buren: een nicht waar we altijd kunnen op rekenen en een – op dit ogenblik werkloze – vriend uit onze Chirotijd. In deze situaties leer je de echte betekenis van het spreekwoord “beter een goede buur dan een verre vriend” kennen.

Ik breng de meeste tijd door aan de computer: mailen, informatie zoeken (ja, ook tijdens mijn herstel blijf ik een “informatiespecialist” :-). Ik heb ondertussen al enkele mensen getoond hoe ze bepaalde informatie kunnen terugvinden), filmpjes kijken (nee, geen tutorials, Natasja ;-)) en muziek beluisteren.

Aangezien ik zeer vaak aan de laptop zit, blijf ik vrij goed “digitaal” bereikbaar.  Ik probeer de volgende weken ook een beetje actief te blijven als “informatiespecialist 2Bergen”, kwestie van voeling houden. Er zijn wel enkele projectjes waar ik iets kan mee doen. Voor concrete stappen neem ik wel contact op met de betrokkene(n). Jullie suggesties zijn ook welkom.

Het is misschien opgevallen hoe vaak ik woorden als “misschien” en “waarschijnlijk” gebruik. Dat is natuurlijk niet toevallig. Ik heb de voorbije weken nog meer dan voordien de voorwaardelijkheid van plannen leren inzien maar dat houdt me zeker niet tegen om ook plannen te maken. Voor mij is plannen een voortzetting van dromen en een leven zonder dromen is een leven zonder toekomst. Ik hou er wel rekening mee dat sommige dromen nooit plannen worden en sommige plannen altijd dromen blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s