Geen afgedankte menselijke computer

Een boodschap voor wie  mij wil sturen.

Ik krijg soms het gevoel dat mijn leven gestuurd wordt. Ik heb de indruk dat sommigen maar gerust zullen zijn als ik op enkele wachtlijsten van woon-zorgcentra zal staan. Ik wil geen enkele oplossing voor mijn toekomst uitsluiten.

Ik wil zelf een beslissen op basis van informatie.

Jullie kunnen mij meer beïnvloeden door mij informatie te geven dan door mij onder druk te zetten.

Voor mij is een woon-zorgcentrum één optie voor de verre toekomst, al weet ik ondertussen ook dat met Parkinson ver soms zeer kortbij is. Maar ik weiger om nu al om sommige wegen af te sluiten. Want ook hier impliceert een stap zetten toch volgende stappen in dezelfde richting.

Hebben jullie er al eens over nagedacht wat die beslissing voor mij betekent? Zal ik gelukkig zijn in een woon-zorgcentrum? Is dit de manier waarop ik verder wil leven?

Op dit ogenblik zie ik een verblijf in een woon-zorgcentrum als de minst slechte optie voor de verste toekomst. Ik zie dit als een oplossing voor de laatste tien jaar van mijn leven, als het ware het laatste hoofdstuk van mijn wilsbeschikking.

Moeten we niet beginnen met de vraag wie ik wil zijn in de toekomst? Hoe wil ik zin geven aan mijn leven? Hoe wil ik de tijd die ik nog krijg, zinvol invullen. Het antwoord op deze vragen is voor mij duidelijk: de toekomst die ik wil, zie ik niet realiseerbaar in een woon-zorgcentrum. Hoe meer ik erover nadenk, hoe minder ik deze oplossing zie zitten. Ik wil zo lang mogelijk zo normaal mogelijk leven en werken. Ik besef ook wel dat ik dingen niet meer zal kunnen doen maar dat is een reden te meer om te investeren in wat wel nog mogelijk is in plaats van nu al energie te steken in mijn laatste verblijfplaats voor het kerkhof.

Informatie: mijn leven, mijn zijn.

Ik heb al duidelijk gemaakt dat ik maar mezelf ben wanneer ik bezig kan zijn met informatie. Als je dat weet, moet je toch begrijpen dat ik niet gelukkig kan zijn met een leven in een woon-zorgcentrum. Ik gun jullie het voordeel van de twijfel en ga ervan uit dat jullie het belang dat ik hieraan hecht, verkeerd hebben ingeschat. Ik zeg hier niet zo maar iets, Ik raak hier wel de essentie van mijn identiteit aan. Pas als ik niet meer bezig kan zijn met informatie, mogen jullie mij in een “kringloopcentrum voor afgedankte menselijke computers” zetten.

Wat ik vraag is eenvoudig: het recht om mijn eigen leven te sturen, en een toekomst waarin ik zo lang mogelijk kan blijven wie ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s