Duizend maal welkom

Van een goede gastheer wordt verwacht dat hij bij elk bezoek zijn gasten welkom heet. Daarom zeg ik nu als gastheer van deze blog duizend maal welkom. Inderdaad, mijn spinsels zijn ondertussen al meer dan duizend maal bezocht en het aantal volgers kruipt stilletjes aan naar de honderd. Ik ben daar zeer blij mee. Niet zozeer de getallen verheugen mij maar vooral de vaststelling dat ik de mensen bereik die ik wilde bereiken en de positieve reacties van deze mensen maken mij ongelooflijk gelukkig.

In den beginne wou ik met deze blog vooral de collega’s van 2Bergen (Bibliotheken Gasthuisberg en Arenberg) bereiken. Deze blog was in de eerste plaats bedoeld als verderzetting van de mails waarmee ik de warme attenties beantwoordde die ik vanuit 2Bergen mocht ontvangen. Ik wou hen op de hoogte houden van mijn situatie en hen bedanken voor de hartelijkheid waarmee ze mij benaderden. Zij bleven mij altijd de indruk geven dat ik er nog bij hoor en dat doet zeer veel deugd. Ik ben ook enorm blij met de positieve reacties die ik uit die hoek opvang.

Ondertussen hebben ook collega’s van andere bibliotheken en leercentra, zelfs uit het buitenland, de weg naar de blog gevonden. Ik weet niet wie de 80 volgers zijn, en zeker niet wie de duizend bezoekers zijn, maar af en toe vang ik via Facebook of via een mailtje een reactie op en heb ik zo weet van enkele volgers. Ik ben zeer blij dat mijn spinsels ook Agora bereiken. Met dit leercentrum heb ik nu eenmaal een speciale historische band. Enerzijds heb ik vijftien à twintig jaar in dat gebouw gewerkt en anderzijds heb ik goede contacten met een deel van het kader omwille van een gemeenschappelijk verleden op de “schoolbanken” en op de werkplek. Een speciale groet aan onze Nederlandse collega’s die ik leren kennen heb bij een professionele uitwisseling acht jaar geleden en waarmee ik nu dankzij de “bemiddeling” van congresgangers terug contact heb gekregen.

Ondertussen heb ik ondervonden dat ook je blogs via Facebook extra in de picture worden geplaatst. Ik ben blij dat gidsen van Leuven+ (de nieuwe naam voor de Koninklijke Leuvense Gidsenbond) op die manier mijn blog gevonden hebben. Het doet zeer veel deugd te ondervinden dat ik ook in die groep vrienden heb die mij niet vergeten zijn. Voor mij zijn dit de Sociale Media op hun best: kanalen om mensen met elkaar in contact te brengen. Daarom ook welkom aan alle gidsen die dit lezen.

Maar ook alle andere lezers van deze spinsels zijn van harte welkom: familie en buren, bezoekers die hier via een andere blog terechtgekomen zijn, mensen die de spinsels via mond-aan-mond-reclame leren kennen hebben… Ik wil jullie allemaal een idee geven van wat ik denk, wat mij bezighoudt, wat Parkinson met mij doet… Ik probeer een volledig beeld te geven van wie ik ben, met mijn vreugdes en mijn verdriet, mijn zekerheden en mijn twijfels….

Aangezien mijn activiteit zich in verschillende werelden afspelen, het bibliotheekwereldje en het gidsenwereldje, Leuven, nog altijd mijn officiële woonplaats en Pamel, mijn privé-rustoord… zullen al deze werelden ook aan bod komen. Zo leren bibliothecarissen misschien ook iets van Leuven en gidsen iets van het bibliotheekwereldje en als het je niet interesseert, laat je het gewoon liggen. Ik heb thuis geleerd- of heb ik het gezien op tv – dat je niet moet opeten wat je niet zelf hebt opgeschept. Ik hoop wel dat er af en toe een spinseltje is dat je wel leuk, interessant, ontroerend… vindt.

Volgende keer kijk ik even in de nabije toekomst. Wat zijn mijn plannen voor de periode tot na de operatie en de herstelperiode. Wat daarna komt, zal afhangen van wat op 26 februari gebeurt. Ik kijk er met veel hoop, een klein beetje angst maar ook met veel vertrouwen naar uit.

Ik hoop dat jullie evenveel genoegen beleven aan het lezen van deze spinsels als ik aan het schrijven. Dat zal waarschijnlijk niet altijd lukken Denk dan maar: na regen komt zonneschijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s