Wie zijn jullie?

Toen ik met deze spinsels begon, had ik een bepaald publiek in mijn gedachten. Deze blog is trouwens ontstaan als verderzetting van een regelmatige mailcommunicatie en de correspondenten van die communicatie, mijn collega’s van 2Bergen, werden mijn eerste doelgroep. Daar zijn ondertussen enkele andere groepen bijgekomen en nu heb ik een groep van 86 “abonnees” die mij via Facebook of rechtstreeks via WordPress volgen. Ik ben daar enorm gelukkig mee. Ik ben gelukkig met het aantal en ik ben gelukkig met de diversiteit van het publiek. Dat leid ik toch af uit de reacties die ik links en rechts opvang. Ik hoor natuurlijk niet alles en daarom zou ik mijn “publiek” graag een beetje beter leren kennen. Daarom zou ik jullie willen vragen even vijf minuten, langer moet het niet duren, vrij te maken, op de onderstaande link te klikken en die korte enquête eens in te vullen. Zo hoop ik iets beter te weten te komen wie jullie zijn.

Ik ben niet geïnteresseerd in jullie leeftijd en jullie geslacht. Ik moet ook niet weten waar jullie nu zitten, via systeemgegevens merk ik wel dat ik een internationaal publiek heb en het buitenland is hier meer dan Nederland en Honduras. Ik wil vooral weten wat jullie interesseert.

In die enquête krijg je vier vraagjes waar ik graag een woordje uitleg over geef.

In een eerste vraag peil ik even naar wat onze gemeenschappelijke banden zijn. Sinds mijn leven een dik half jaar geleden drastisch veranderde, heb ik kunnen rekenen op de steun en de vriendschap van een groep mensen die ik grosso modo in drie groepen kan indelen: mijn naaste familie, mijn collega’s van 2Bergen en mijn collega’s gidsen.  Die drie groepen herken je ook in de eerste vraag. Ik weet dat er ondertussen ook andere vrienden bijgekomen zijn en die zijn natuurlijk even welkom. In de eerste vraag peil ik alleen naar de oorsprong van jullie belangstelling in deze spinsels. Hoe komen 86 ongetwijfeld verstandige mensen erbij om een blog te volgen waarvan de naam lijkt te verwijzen naar een boek van Roald Dahl.

Dat jullie een trouw publiek zijn, kan ik afleiden uit de systeemgegevens en uit de opmerkingen die ik links en rechts opvang maar ik heb maar een zeer beperkt beeld op wat jullie effectief doen met deze berichten. Lezen jullie al dan niet selectief de spinsels of klasseren jullie die bij de huis-aan-huis-correspondentie. Ik heb ondertussen een kleine vijftig berichten gepost zoals dat in vakjargon genoemd wordt. Nu ben ik benieuwd hoeveel berichten jullie ook gelezen hebben.

De twee laatste vragen zijn de belangrijkste: wat interesseert jullie het meest en wat zou jullie interesseren? Ik wil me namelijk wel aanpassen aan jullie interesses, natuurlijk zonder mijn eigen interesses te verwaarlozen, maar daarom wil ik wel eens weten wat jullie interesses zijn. Daarom peil ik naar de onderwerpen die jullie geïnteresseerd hebben (vraag 3) en naar de onderwerpen die jullie zouden interesseren (vraag 4). In vraag 3 heb ik een niet-willekeurige steekproef van berichten gekozen en vraag ik jullie die in volgorde van jullie belangstelling te zetten.

In de vierde en laatste vraag geef ik enkele thema’s aan die ik nog zou willen aan bod laten komen. Ik hoop van jullie te weten te komen welke van deze thema’s je echt interesseren, welke matig en welke helemaal niet.

Dit is natuurlijk geen bindend referendum. Ik blijf mezelf en hoop dat ook na 26 februari te blijven maar ik communiceer ook liever met een geïnteresseerd publiek en daarom is de kans groot dat er een zweem van de resultaten zal doorschemeren in de spinsels.

Beste lezers, als jullie echt in mij geïnteresseerd zijn, toon dat dan door eens vijf minuten tijd vrij te maken en deze kleine enquête in te vullen. Zo krijgen de cijfers toch wat meer inhoud.

Enquête: Wie zijn jullie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s