Voor jullie ongerust worden

Beste vrienden,

Voor jullie ongerust worden toch wat nieuws, ook al is er weinig spectaculairs gebeurd.

Eerst en vooral wil ik Sinterklaas bedanken voor de verrassende levering. Voor de kinderen onder de lezers, Sinterklaas komt niet langs de schouw, Sinterklaas laat zijn cadeautjes brengen via B-post.  En nog een correctie op de gekende clichés: braaf zijn is niet het belangrijkste, goede vrienden hebben, dat kan helpen. Sinterklaas is namelijk gestuurd door mijn fantastische collega’s van de Biomedische bibliotheek voor wie “uit het oog” helemaal niet “uit het hart” is. Lieve vrienden op Gasthuisberg, het bijzonder plekje dat jullie in mijn hart veroverd hebben, is ondertussen al een gans huis geworden. Ik vergeet dit nooit.

Ondertussen heb ik na advies van de neuroloog mijn dosisschema aangepast. Kort samengevat komt het erop neer dat ik nu één keer meer per dag Prolopa en Comtan neem maar de dosis per inname heb verminderd. Zonder te kunnen spreken van spectacuclaire verbeteringen heb ik toch het gevoel dat dit beter is: de off-periodes zijn toch korter en ook een beetje minder frequent geworden. Dat zorgt er toch voor dat ik per dag enkele goede uren win.

Die uren kan ik goed gebruiken want ik ben ondertussen begonnen met het zoeken naar achtergrondinformatie voor mogelijke bijdragen in het VPL-magazine. Daar kruipt wel wat tijd in maar het is vooral een interessante bezigheid. Ik heb ondertussen weer wat over Parkinson bijgeleerd. Ik hoop dat ik in de toekomst ook anderen iets kan bijleren, niet zozeer over Parkinson maar vooral over informatie zoeken en informatie gebruiken.

Dit werk zorgt er wel voor dat ik minder tijd in mijn blogs kan steken. Ik probeer dit op te vangen door mijn spinsels wat minder uit te spinnen en voor mijn Leuvense geschiedenissen te putten uit oude verhalen.  Zo ben ik een tweede feuilleton begonnen over het oudste universitair college: het Heilige-Geestcollege. De informatie recupereer ik uit mijn eindwerk voor de gidsencursus eind vorige eeuw maar volgens mij is het nog altijd een interessant aanknopingspunt voor verschillende geschiedenissen van de universiteit. Op Facebook merk ik trouwens dat dit gebouw nog altijd geliefd is.

In feite heb ik niets meer te vertellen en daarmee sluit ik een van de kortste spinsels. Volgende keer misschien meer inspiratie.

Groeten,

Wim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s