Vrienden van de Leuvense Gidsen

Nu de statistieken van de spinsels “door het plafond gaan” wil ik van de gelegenheid gebruik maken om een ideetje te lanceren. Ik richt mij vooral tot de vrienden van Leuven+ maar alle reacties zijn welkom.

Wat zouden jullie ervan denken als ik een nieuwe vereniging zou oprichten: de “Vrienden van de Leuvense Gidsen”. Om onmiddellijk de sceptici te counteren: ik wil geen nieuwe gidsenvereniging oprichten maar een (feitelijke) vereniging ter ondersteuning van Leuven+. Leuven+ en alleen Leuven+ is onze natuurlijke partner. De vereniging zou ook wel openstaan voor niet-gidsen maar voor alle activiteiten (wandelingen) doen wij beroep op gidsen van Leuven+.

De eerste doelstelling zou zijn: het organiseren van activiteiten die Leuven+ niet meer kan of wil organiseren:

 • Gratis Ken-Uw-Stad- en Zomerwandelingen,
 • Een tijdschriftje (een opvolger van de LGB-krant)
 • Uitstappen
 • Ontmoetingen
 • Etentje

Leden betalen lidgeld en krijgen in de plaats een tijdschrift, gratis deelname aan de Ken-Uw-Stad- en zomerwandelingen en korting op het etentje en de uitstappen. Voor de wandelingen maken wij bij voorkeur gebruik van gidsen (van Leuven+) die ook lid van de vereniging zijn. Zij worden betaald zoals een gewone gidsbeurt (via Clarbytte).

Organisaties allerhande (verenigingen, buurtwerkingen, vriendenkringen, …) zouden een Ken-Uw-Stad- of zomerwandeling kunnen sponsoren voor de prijs van twee gidsen (150 euro).

Dit is maar een eerste denkpiste. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Misschien kunnen we dit ook bespreken op een donderdagse bijeenkomst in het COOP Wereldcafé.

2 gedachtes over “Vrienden van de Leuvense Gidsen

 1. Dag Wim

  alvast mijn beste wensen voor 2017: herinner je gisteren, droom over morgen, geniet vandaag!

  En dus, alvorens te dromen over een nieuwe vereniging vraag ik mij af wat de doelstellingen (nog) zijn van Leuven+ en of we niet beter dat eerst zouden definiëren en eventueel herzien.

  Warme groetjes

  Rita

  ________________________________

  Like

  1. Dag Rita,
   Bedankt voor je zeer terechte reactie. Dit is al een iets ouder spinsel en mijn ideeën zijn ondertussen ook geëvolueerd. Zoals ik in mijn laatste spinsel aangeef, wil ik graag meewerken aan veranderingen vanbinnen uit. Maar ik kan dat niet alleen en ik zoek dus medestanders.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s