Open brief – vervolg

Beste,

Enkele weken geleden gaf ik nog de tip om meer samen te werken tussen rusthuis en dagcentrum en toen gaf ik al aan waar het schoentje wel eens zou wringen. Helaas heb ik deze week hopen gelijk gekregen. Waar gaat het over?

Wanneer vorige week een lezing niet kon doorgaan omwille van een personeelsvergadering beslist het hoofd van de animatie van het rusthuis deze te verplaatsen precies naar de dag het dagcentrum een afdeling had uitgenodigd voor een bezoek. Dit bezoek was al ten minste een maand geleden gepland en stond vermeld in het maandprogramma van het dagcentrum. Resultaat: een aantal bewoners hebben deze ontmoeting gemist. Hopelijk wordt er nu geen kwade bewoner gestraft voor de slechte organisatie van de animatie.

Als voorbeeld van slechte – of gebrek aan – coördinatie kan dit wel tellen. De mensen van het dagcentrum en de verantwoordelijken van de afdeling wisten van niets. Van enig overleg is dus geen sprake geweest. Deze beslissing is genomen zonder overleg en zonder voorkennis: dit is toch een schande.

Dames en heren van de directie, als jullie dit lezen, doe er iets aan. Zorg ervoor dat alle afdelingen ten minste op de hoogte worden gehouden van de strapatsen van – naar ik vernomen heb – één dame.

Mensen van het dagcentrum, jullie zou ik willen vragen: klop eens goed op tafel zodat ze ook met ons rekening houden en doe vooral voort met het afbreken van de muren tussen de afdelingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s