Niet zomaar een kerstfeest

dinsdag 24 december 2019, 18:00 uur op het Helleputteplein: alles is nog rustig maar op nummer 2 druppelen de eerste gasten binnen.

M & M: M is de initiatiefnemer van dit feestje. Hij ziet dit als een test voor de volgende jaren. Hij droomt van een kerstfeest voor Leuvense kansarmen en wil met dit feestje al eens testen wat de mogelijkheden zijn. Hij deed ook zijn culinaire duit in het zakje door te zorgen voor de zalmtartaar en voor het sausje met bosaardbeien bij het dessert.

P & C leerden elkaar twee jaar geleden kennen in de Ardennen, de thuishaven van C. Om dat te vieren zorgden zij voor de Ardense hapjes.

R & A, beiden vrijwilligers in het wereldcafé, A in de keuken en R vooral achter de tap. A heeft haar reputatie van keukenprinses alle eer aangedaan door te zorgen voor een zeer smakelijk hoofdgerecht en een overheerlijk nagerecht (met hulp van het sausje van M).

D heeft blijkbaar connecties in Bretagne waar hij verse oesters gaat halen. De eerste kennismaking met verse oesters was op elk vlak een meevaller.

B, ex schepen van Leuven en voormalig voorzitter van het OCMW (nu Zorg Leuven), houdt zich nu bezig met basisgezondheidszorg in India en armoede in Leuven. Daarnaast doet hij af en toe wat vrijwilligerswerk voor het wereldcafé.

G, tot voor kort zeer enthousiast vrijwilliger achter de tap, was duidelijk zeer blij er nog eens bij te horen. Die zien we vroeg of laat zeker terug in het wereldcafé.

P & A zijn de tot nu toe minst bekende gasten. Ik weet alleen dat hij in het onderwijs staat en zij aan de Universiteit werkt. Hier moet ik zeker nog mee kennis maken.

C is een optieker die ook opvallend veel van culinaire zaken blijkt af te weten. Hij zorgde met zijn zelf gebrouwen calvados voor een heerlijk en geestrijk digestief.

G, de Menselijke Warmtebron van het Dijlehof, en elke maandag op post in het wereldcafé om spaghettisaus te maken, vergat hier even het verlies van zijn beste vriend.

W, kersvers (administratief) vrijwilliger, voelt zich dankzij deze, en veel andere, “vreemde” vogels van allerlei pluimage, al volledig thuis in dit warme nest.

Menu

Ardense hapjes

verse oesters

Zalmtartaar

Coq au vin met stamppot van wintergroenten

bavarois met een sausje van bosaardbeien

Digestief: Calvados van C

Deze mensen en dit menu zorgden voor een kerstfeest om niet gauw te vergeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s